Winkelwagen:

0 item(s) - € 0,00
U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Tajine vegetarisch recept

Vegetarisch tajine recept Vegetarisch tajine recept
Heerlijk vegetarisch eten! Of je nou elke dag alleen maar vlees eet of al vegetarisch bezig bent? Vandaag kun je heerlijk smullen van onze vegetarische tajine recept. De traditionele tajine zal ervoor zorgen dat je zal wanen in oosterse en Arabische sferen. Een vegetarisch recept om nooit te vergeten! Laat je reactie achter en laat ons weten of het heeft gesmaakt! Nu gaan we snel beginnen.

Vegetarisch Tajine recept

Om te beginnen hebben wij de volgende hulpmiddelen nodig

  • Tajine
  • Snijplank
  • Messen
  • Schaal/bord
  • Kommen
  • Ingrediënten:

  • 2 stuks tomaten (In 2 stukken snijden)
  • 1 stuk knolraap deze dient geschild te worden
  • 1 stuk ui, graag in fijne plakjes snijden
  • 3 stuks wortels, deze wortels door het midden snijden
  • 2 stuks courgettes, deze schillen en door het midden snijden
  • 4 stuks aardappelen, deze ook in het midden snijden
  • 1 soepkommetje met water
  • 1 kommetje met erwten
  • 1 theelepel met geplette knoflook
  • 3 takjes van tijm, het liefst verse
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • Halve theelepel kurkuma
  • Halve theelepel rode chilipeper
  • 1 theelepel zout
  • Halve theelepel peper
  • Bereidingstijd om vegetarisch tajine te maken: +/- 140min

    Nu heerlijk voorbereiden:

    Stap 1. Mix alle kruiden van het lijstje in een schaal samen met een eetlepel olie en water en voeg alle groente van het ingrediëntenlijstje toe. Roer dit samen totdat de kruiden goed over de groentes verdeeld zijn.
    Stap 2. Zet de tajine op een lage stand op het vuur. Voeg olie en de fijn gesneden uien in de tajine. Laat de olie en de uien +/- 10 min sudderen.
    Stap 3. Na het sudderen voeg je de groente toe. De groente die het snelst garen het liefst bovenop. Om te beginnen gooi je aardappelen, knolraap, wortels, courgettes, tomaten en verse erwten in de tajine.
    Stap 4. Giet de overgebleven kruiden met water in de tajine bij de groente. Zorg ervoor dat er altijd voldoende saus in de tajine aanwezig is.
    Stap 5. Bedek de tajine met de deksel en laat dit anderhalf tot twee uur sudderen. Hou de saus in de tajine regelmatige in gaten, indien er een tekort aan saus is steeds gekookt water aan toevoegen.
    Stap 6. Controleer de groente met een vork om te zien of ze al gaar zijn. Je bent al bijna klaar.
    Stap 7. Als de groentes al gaar zijn serveer de vegetarische tajine dan bijvoorbeeld in een Marokkaanse bord om zo de oosterse sferen te creëren.

    EET SMAKELIJK!

    Geef een reactie